Päihteiden ehkäisy

Päihteet ja urheilu eivät kuulu yhteen. Päihteillä on monia urheilusuoritusta ja harjoittelua haittaavaa ja heikentävää vaikutusta. Kaikki päihteet altistavat myös riippuvuudelle. Nivalan Frisbeegolf pyrkii tarjoamaan päihteettömän harrastusympäristön lapsille ja nuorille. Aikuisten esimerkillä on suuri vaikutus. Pyrimme myös ehkäisemään aikuisten päihteiden käyttöä harrastuksen parissa.

Päihdesäännöt

Seuran jäsenet eivät polta tupakkaa, käytä nuuskaa, alkoholia tai huumeita virallisessa seuran toiminnassa, viikkokisoissa tai pdga-alaisissa kisoissa. Seuran aikuiset edustavat seuraa, kun heillä on seura-asu tai varuste, missä seuran tunnus, päällään. Seura-asu päällä he eivät käytä yllä mainittuja päihteitä.

Urheiluun liittyvissä tilanteissa, kuten voitonjuhlissa ja urheilijoiden ja johdon lausunnoissa ei välitetä nuorille myönteistä kuvaa päihteiden ja tupakkatuotteiden käytöstä tai niiden liittymisestä urheilemiseen.

Mikäli todetaan jäsenen tai kisoihin osallistuneen pelaajan käyttäneen, ostaneen, myyneen tai pitäneen hallussa päihteitä yllä mainituissa tapahtumissa, on tilanteen havainneen oltava yhteydessä kisajohtajaan (TD) tai hallituksen jäseneen. Kisajohtaja (TD) tai hallituksen puheenjohtaja keskustelee asiasta ko. jäsenen tai kisapelaajan kanssa. Päihteiden käytöstä tulee pakollisia sanktioita Suomen Frisbeegolfliiton sääntöjen mukaan tai pdga-liiton sääntöjen kisan tier tason mukaan. Myös seuran hallitus voi antaa paikallisesti kilpailukieltoa päihde sääntöä toistuvasti rikkoneelle pelaajalle tai jäsenelle.

2.10.2019
Nivalan Frisbeegolf hallitus