Rataetiketti / Säännöt

  • Tutustu ratakarttaan ja lue väyläopasteet. Rata on turvallinen harrastajille ja alueen muille käyttäjille, kun noudatamme annettuja ohjeita. Pidä rata-alue siistinä ja vahingoittumattomana: siten lajin harrastajat toimivat yhteisen hienon harrastuksen hyväksi.
  • Rata-alueen ja väylien roskaaminen on kielletty: kanna roskat, tyhjät pullot, tupakantumpit, nuuskapussit yms. roskat mukanasi pois. Jos et jaksa niitä kantaa mukanasi pois, niin laita ne radalla oleviin roskakoreihin.
  • Älä vahingoita väyliä, väylien puustoa, pensaita tai kasvillisuutta. Väylien muoto, niillä ja väylien lähellä olevien puiden, oksien ja pensaiden sijainnit sekä muut luontaiset esteet ovat tarkkaan harkittuja ja suunniteltuja väylien osia. Puiden ja oksien taivuttaminen, katkaiseminen ja hentojen ouiden vääntäminen on ehdottomasti kielletty.
  • Rata-alueen lähellä on taloja ja niissä paikallisia asukkaita. Älä mekasta turhaan tai huuda rata-alueella, jotta et häiritse rata-alueen naapureita ja muita radalla pelaavia heittäjiä. Radalla on hiljaisuus 22-07, joka tarkoittaa että voi pelata, kunhan yö aikaan ei huudeta eikä kuunnella musiikkia pelatessa!
  • Kun väylä pelataan kuten kunkin väylän oppaassa lukee, niin kiekkoja ei voi mennä lähi talojen pihoille. Jos tälläinen arviointivirhe tulee, niin talojen pihoille ei voi mennä ilman lupaa. Pahimmassa tapauksessa näin toimiessa voi syyllistyä rikokseen. Lupa kiekon hakuun kysytään etuovelta, mennen sinne tietä pitkin, pimpottamalla ovikelloa ja pahoittelemalla tapahtunutta. Muista, että mikäli pihalle mennyt kiekko aiheuttaa vahinkoa, on heittäjä velvollinen korvaamaan aiheutuneet vahingot!
  • Heitä vastuullisesti: ennen heittoa varmistu ettei väylällä tai sen lähellä ei ole muita alueen käyttäjiä tai heittäjiä. Anna edellä menevälle ryhmälle pelirauha. Odota myös, että pyöräteiden liikkujat ovat ohittaneet väylän ja ovat turvallisen matkan päässä myös siitä, jos kiekko lipsahtaa,
  • Olet vastuussa heittämästäsi kiekosta. Jos vahingossa aiheutat heitollasi vaaratilanteen, varoita muita kuuluvalla huudollasi.
  • Anna pelikavereidesi ja läheisillä väylillä pelaajien heittää rauhassa. Vältä melua ja liikehdintää muiden keskittyessä heittämiseen.
  • Jos takana tuleva ryhmä pelaa nopeammin, on kohteliasta päästää heidät ohi.
  • Merkitse kiekkosi tunnistettavalla tavalla, että kiekkosi voidaan palauttaa sinelle, jos hukkaat sen. Löytökiekot voi palauttaa suoraan omistajalle tai radan löytökiekkolaatikkoon. ÄLÄ VARASTA TOISEN OMAISUUTTA! Tämä koskee myös lampia! Ole rehellinen, kuten frisbeegolffaajan kuuluukin olla!